Skip to main content
  • 29.03.2024.

Novi val: Fris – DJ koji u svom arsenalu ima široku glazbenu lepezu

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Fris je DJ sa zagrebačkom adresom koji je na sceni aktivan posljednjih šest godina, ali je tek u proteklih godinu dana “zapravo stisnuo gas” te pokrenuo suradnje i samostalne projekte sa širokim spektrom glazbene selekcije.

Svoju karijeru za pultom je započeo kroz Bass Experience program krajem 2017., odakle se prebacio u trap/drill vode. U međuvremenu, Fris je skupio iskustva i u drugim glazbenim žanrovima, ali se ponajviše bazira u rasponu bassa i tech-housea pa sve do drum ‘n’ bassa. Kad je d’n’b u pitanju, najviše voli svirati mračnije rollere i neuro trake.

Osnivač je i organizator Hype Division (trap, hip-hop, r’n’b) programa, kao i Warehouse (bass/tech-house) večeri te od početka 2023. je član DROP kolektiva.

U svojoj šestogodišnjoj karijeri, Fris je svirao diljem Hrvatske. Van Zagreba, posjetio je Karlovac, Osijek, Rijeku, Zadar, Split i Hvar. Kad su klubovi u pitanju, Frisove setove se moglo čuti na znamenitim lokacijama poput Aquariusa, Boogalooa, Dva Osam i bivšeg Kluba. U svom životopisu ima i nekoliko odrađenih rezidencija te nastupe u brojnim manjim klubovima te barovima.

Frisa možete pronaći na Instagramu i SoundCloudu.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2